Fun Education
Enjoy your learning!
Fun Education - Enjoy your learning

Regulamentul concursului FUN EDUCATION


1. VIZIUNE

Concursul “FUN EDUCATION” isi propune sa trezeasca interesul tinerilor pentru invatarea notiunilor teoretice ale curriculei scolare intr-o maniera practica, experimentala si distractiva. Atractia tuturor tinerilor pentru internet, gadgeturi, clipuri video, animatie, ofera posibilitati deosebite de a schimba metodele de predare utilizate in prezent cu instrumente mult mai interesante si atractive pentru elevi.

2. MISIUNE

Concursul ofera cadrul ideal pentru exprimarea si dezvoltarea imaginatiei elevilor dar si a profesorilor totodata, de a gasi cele mai logice si intuitive metode de explicare a unor notiuni teoretice din curricula scolara primara, gimnaziala si liceala, prin crearea de clipuri video sau de animatie interesante, inovative si atractive pentru tinerii de azi.

3. OBIECTIVE

- Cresterea interesului tinerilor pentru educatie prin punerea la dispozitie a unor materiale video cu caracter didactic ce pot fi accesate oricand pe parcursul etapelor scolare pentru fixarea unor notiuni teoretice; - Crearea de continut didactic valoros pentru elevii care nu se simt atrasi de metodele clasice de predare si doresc o alternativa moderna de prezentare a notiunilor ; - Descurajarea practicilor de memorare a conceptelor teoretice fara a le intelege, fenomen care acapareaza tot mai mult elevii in lipsa unor demonstratii sau experimente practice; - Stimularea performantelor scolare prin crearea de materiale video ce implica multa imaginatie, creativitate, cunostinte temeinice, accesarea unor materiale de studiu suplimentare; - Promovarea cadrelor didactice care au aderat deja la metode inovative de predare adaptate la generatiile prezente de elevi, si care au astfel ocazia sa-si impartaseasca cele mai bune practici didactice prin intermediul unei echipe de elevi cu aptitudini diverse : de comunicare , de IT, de social media, etc.

4. GRUP TINTA

Competitia se adreseaza elevilor si cadrelor didactice din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

5. CONDITII DE PARTICIPARE

Concursul este deschis tuturor elevilor cu imaginatie si creativitate, care pot crea un concept original si placut de prezentare a unor teme din programa nationala de educatie. In mod obligatoriu fiecare proiect inscris in competitie va fi reprezentat de catre un profesor coordonator care va supraveghea calitatea si exactitatea informatiilor transmise, se va asigura ca materialele nu sunt plagiate din alte surse, va obtine acordul parintilor daca este necesar si va organiza lucrul in echipa.

Vor fi selectionate numai lucrarile cu caracter de originalitate, de aplicabilitate practica, si care vor reusi sa transmita cu usurinta notiuni teoretice din diverse discipline scolare. Sectiuni: Matematica, Lb romana, Fizica, Chimie, Biologie, Istorie, Geografie, s.a.

O singura echipa poate sa participe cu mai multe proiecte in aceeasi sectiune sau in sectiuni separate, cu acelasi profesor coordonator sau diferit.

6. ETAPELE COMPETITIEI

Etapa 1 – Inscrierea

Inscrierea in aceasta competitie presupune realizarea si transmiterea unui fisier video sau animatie, creat cu orice aplicatie informatica sau soft specializat, disponibil in mod gratuit sau pentru care este cumparata licenta de utilizare, cu o durata maxima de 5 minute, si care sa contina un titlu relevant pentru continutul si sectiunea din care face parte (denumirea proiectului). De asemenea se transmite un formular de inscriere in care este prezentata echipa si profesorul coordonator . Fisierele se transmit pe adresa de email : cta.cni2016@gmail.com si funeducationro@gmail.com pana pe data de 01.02.2018 pentru verificare si postare pe canalele sociale FUN EDUCATION, fiind considerat implicit acordul de copyright al autorilor pentru difuzarea acestora in mediul online de catre FUN EDUCATION.

Etapa 2. Preselectia

Preselectia se face de catre juriul ales de catre FUN EDUCATION , dar si in functie de vizualizarile si aprecierile obtinute de catre fiecare fisier video pe canalele sociale FUN EDUCATION, jurizarea tinand cont de popularitatea proiectelor in randul publicului tinta. Din acest motiv, cu cat mai repede se primesc proiecte , cu atat mai mult vor avea timp de promovare si obtinere de aprecieri ! Din randul proiectelor depuse se vor califica in etapa finala doar 10 lucrari, care vor obtine cel mai bun punctaj al juriului si cea mai mare apreciere in randul publicului.

3. Etapa finala

Etapa finala presupune reevaluarea celor 10 proiecte calificate in etapa anterioara si desemnarea castigatorilor.

Premiile acordate de Asociatia FUN EDUCATION sunt :

Premiul I – in valoare de 1000 RON pentru echipa de elevi, 1000 RON pentru profesorul coordonator

Premiul II – in valoare de 500 RON pentru echipa de elevi, 500 RON pentru profesorul coordonator

Premiul III – in valoare de 300 RON pentru echipa de elevi, 300 RON pentru profesorul coordonator

Toate proiectele insa vor beneficia de expunere si promovare continua in mediul online prin Asociatia FUN EDUCATION, avand posibilitatea de a fi recompensate ulterior incheierii concursului daca popularitatea acestora va depasi pragul atins de proiectul desemnat castigator.